Saturday, May 13, 2006

Annual Review, Team work and Career

First week April..seperti biasa aku ada annual review kat ofis tetapi this year aku tak present apa-apa pun…Ambil peluang untuk memerhati gelagat org lain...tp aku paling suka tengok committee member yang nak memberi komen tu…dan bos2 yang nak menonjolkan bahagian masing2. This year aku tengok bos lama aku..S* tak adalah nak show-off seperti last year. Mungkin apa yg dia target tak tercapai kut..Kesian dia.. Apa2 pun aku harap dia tahu apa dia buat…. Tp aku kesianlah dgn dia tu….

…………………………………………………………………………………………

After annual review aku pergi pulak ke kursus teamwork. Elok juga aku pergi kursus tu..sebab aku boleh kenal ramai juga staf yang belum aku kenali especially bhgn pentadbiran dan biologi. Resort tu pun cantik..…makanan pulak…....aku tak berapa dgn masakan org negeri ni so tak boleh nak judge, bergantung kpd individu yg makan.



…………………………………………………………………………………………..

Aku tak tahu kenapa sejak dua menjak ni aku rasa malas semacam aje..mungkin ini tahun ke-10 aku kerja kat sini nih… Aku rasa macam nak pindah tpt kerja. I need new environment. Byk sebab yang buat aku nak tukar tempat kerja
  • I need something more challenging. Mungkin sebab apa yg aku nak buat dah hampir siap..biasanya aku akan mula jemu bila sesuatu itu dah mula menjadi routine.
  • Mungkin juga aku tak berapa suka dgn new management line-up..in particular DG and bakal DDG1..buat kerja mcm org zaman dulu2…
  • Yang pastinya 10 tahun bekerja ditempat sama buat aku tak nampak peningkatan career aku. Doing the same task, the same way buat aku bosan ..outcome pun still the same.


Sekarang aku kena fikir dalam2. Kena fikir all the pros and cons if aku tukar tempat kerja. Rasanya kalau itu jalan terbaik. (takut aku ni hangat2 tahi ayam je, time dtg angin nak tukar semangat berkobar2 time dah malas nak fikir aku just ikut flow je…).

Apa2 pun..Ditangan kita ada usaha dan pilihan. DitanganNya ada qadha dan qadar..satukan keduanya dengan doa. Mudahan2 terhasil keputusan yang lebih baik.

………………………………………………………………………………………………

2 comments:

Anonymous said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Anonymous said...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»